Canadese Ganzen, de Bombay

Vogelkijkhut Gaarkeuken, de Bombay, ’t Zand, Molen de Eendracht

Zelfs met een e-bike kun je fietstochten maken waar je flink last van je spieren van krijgt. Vooral als het hard waait, je er voor kiest één lange streep vol tegen de wind in te fietsen en, uiteraard, de trapondersteuning in de laagste stand staat. Want het is niet de bedoeling dat de electromotor al het werk voor mij doet maar dat ik wat sneller een lange(re) afstand er mee kan afleggen!

Vandaag maakte ik een rit naar de Vogelkijkhut Gaarkeuken, vervolgens door De Bombay, langs Molen de Eendracht (Molenpad), de Mieden, het Zand (Westerzand, Oosterzand, Niekerk en langs het Niekerkerdiep bij Zuidhorn weer terug naar huis. In totaal ruim 36 kilometer.

Ik had er zoals zo vaak voor gekozen het eerste stuk tegen de wind in te fietsen, in dit geval vanaf Noordhorn tot aan (bijna) Stroobos. Daarna ging het grotendeels met de wind in de rug.

Vogelkijkhut Gaarkeuken

Bij de vogelkijkhut Gaarkeuken was op een paar ganzen na geen vogel te zien helaas. Dat is mij al vaker overkomen. De kijkhut ziet er ook steeds verwaarloosder uit en ik zie er ook nooit andere kijkers. De koeien hadden het maar druk .. met kijken naar mij!

Een Admiraal (Atalanta) Vlinder kwam nog even op mijn hand en vervolgens op mijn spijkerbroek zitten. Ik kon geen foto maken dat de vlinder op mijn hand zat want hij koos natuurlijk net de hand uit waar ik mijn camera mee vasthield..

De Bombay

Het gebied tussen Lutjegast en Grootegast is echt mooi. De Mieden, De Bombay, langs molen de Eendracht. Prachige fietspaadjes.

Twee rietgorzen gezien en een kleine karekiet. Helaas geen foto’s er van kunnen maken. Onderweg ook nog een paar prachtige Hooglanders tegengekomen in en een weiland bij een pad dat ik nog niet eerder had gefietst (Pier Vlasmapad) en Canadese Ganzen.

Poldermolen De Eendracht was open vandaag maar daar ben ik in het verleden al eens in geweest en heb er ook een video van gemaakt. Onderweg kwam ik daarna nog midden in een kudde schapen terecht. Ze waren net zo nieuwsgierig naar mij als ik naar hen! Ze waren zo mak als het spreekwoordelijke lammetje, je kon ze gewoon over de kop aaien. En ze lieten zich dus ook goed fotograferen!

Foto’s en route

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting. De route is te vinden via Strava.

Deel dit bericht: