Vogelbroedgebied Marum, Kerk Niebert en Kunst in Wording

Prachtig zonlicht vandaag maar helaas de ‘goede’ camera niet bij mij. Niet getreurd, met een smartphone kan je tegenwoordig ook veel. Niet alles, dat is duidelijk. Toch even een paar ‘stops’ gemaakt onderweg naar huis.

Kunst in Wording

De eerste stop was een stukje “Kunst in Wording”. Een bekisting voor een nog te maken kunstwerk, zo te zien. Ben benieuwd wat het eindresultaat wordt en waar het komt te staan. Vast niet op de plaats waar het nu staat (rotonde bij de Lawei, Drachten). Even snel pas op de plaats en een snapshotje gemaakt.

Kunst in Wording, Drachten

Ik vermoed dat in de open gaten beton of een of ander kunststof zal worden gegoten. Ik laat mij verrassen en ga ’t niet uitzoeken.

Vogelbroedgebied

Eén van de stops was een ‘oriëntatie-stop’. Al een tijd had ik vanaf de A7 iets gezien wat mijn aandacht trok en omdat ik mij afvroeg hoe je er kwam even goed opgelet wat ik op de navigatie zag qua (b)wegen. Gevonden, even wat stops langs het gebied gemaakt. Binnenkort maar eens met de Sony Cybershot en statief er langs!

Maar zo vond ik het ook al een mooi plaatje overigens!

Kerkje Niebert

Meer een toevalstreffer. Bij de afrit Boerakker (A7) ligt Niebert ook om de hoek. Ik zag de molen daar al een tijdje staan en dacht “ik rij er even heen”. Maar het kerk zag er veel mooier uit.. De molen stond niet mooi in het licht. Die komt later nog wel een keer aan de beurt.

In de late middeleeuwen werd een houten kerkje gebouwd in Niebert, dat in 1385 op last van de Cisterciënzer abt van het klooster van Aduard werd vervangen door de huidige kerk van Niebert. De op het oosten georiënteerde kerk staat op een verhoogd kerkhof. Een toren heeft de kerk nooit gehad. Net als de kerk van Nuis staat deze kerk in de noordelijke ontwikkelingskern, terwijl de pastorie en alle boerderijen langs ’t Pad staan; de zuidelijke ontwikkelingskern. Na de reformatie aan het eind van de zestiende eeuw werd de kerk Nederlands Hervormd. (Wikipedia)

Deel dit bericht: