Grote Bonte Specht

Video: Grote Bonte Specht, Pimpelmezen, Mussen

Een video van een Grote Bonte Specht (en foto’s), pimpelmezen en mussen in onze achtertuin. Regelmatig komen er musjes, koolmezen, pimpelmezen, spreeuwen, duiven af en toe een kraai, merels en andere vogels in onze tuin. Inmiddels staat de teller ruimschoots over de twintig verschillende vogels. Sinds kort hebben we regelmatig een nieuwe bezoeker bij de voederplaats: een Grote Bonte Specht.

De afgelopen week heb ik van de vogels af en toe wat video’s opgenomen naast, uiteraard, de gebruikelijke foto’s.

Grote Bonte Specht

Zoals je in de video kunt zien heeft de Grote Bonte Specht een heel eigen methode om bij het voer te komen. Vliegen de mussen, koolmezen, pimpelmezen en spreeuwen recht op het voer aan: de Grote Bonte Specht kiest een heel andere benadering. Bijzonder leuk om te zien! De Grote Bonte Specht en Spreeuwen zijn, zoals je ook in de video kunt zien, niet echt vrienden. Zeker niet als het om toegang tot het eten gaat.

Het geluid dat je hoort zijn opnames van pimpelmezen (vrij van rechten, gratis gedownload via Pixabay).

Pimpelmezen en Koolmezen

Het valt op dat het aantal koolmezen dit jaar ver in de minderheid zijn ten opzichte van de pimpelmezen. Vorige jaren was dat precies andersom. Ik heb mij afgevraagd of dat aan het voer ligt of de voederplek zelf. Maar we zien het op beide voederplaatsen, in de voor- en achtertuin, terwijl daar wel verschillende soorten voer aangeboden worden.

Foto’s Grote Bonte Specht

(Klik op een afbeelding voor groter formaat)

 

Deel dit bericht: