Vakantiefoto’s van toen: Callantsoog

Callantsoog, Noord-Holland, is één van de mooie streken in ons land. Zon, Zee, Strand. Daar moet je zijn in de zomer! In 2007 besloten wij er ook heen te gaan voor een vakantie met de kinderen.

Digitale Fotografie was ook toen al een liefhebberij van mij. Sterker nog: al veel eerder! Ik gebruikte toen een Fuji Finepix S3300.

Die camera had al een behoorlijk optisch zoombereik (26x). Daarnaast had de camera “maar liefst” 3.2 megapixel. Dat klinkt in deze tijd belachelijk weinig, maar toch kun je daar al wel probleemloos een foto mee afdrukken op a4-formaat.

De camera is lang mee gegaan. Op den duur begon de camera kuren te krijgen. Dus weggelegd en de Olympus gekocht – een flinke stap vooruit. Na jaren pakte ik de Finepix uit de kast en wilde ‘m weggooien. Deed er zekerheidshalve batterijen in om te testen en kijk nou! Hij deed het weer!

Een paar keer mee gehad naar concerten om zwart-wit mee te schieten en toen verkocht aan iemand die zo’n camera zocht. Wat mij opvalt is de kleuren van de foto’s. Ik vind ze erg fijn.

Terug naar Callantsoog. We zijn er twee week geweest. Ik heb er redelijk veel foto’s gemaakt, maar de meeste zijn “familiekiekjes” die ik hier dus niet ga delen. Bijgaande een aantal foto’s die een aardige indruk geven van Callantsoog (in 2007).

Deel dit bericht: