Tuinvogels: Pimpelmees, Koolmees en Mussen

Eerder al had ik een post gedeeld met foto’s die ik in het verleden heb gemaakt met mijn toenmalige Fuji Finepix en mijn toen pas aangeschafte Panasonic. Deze week heb ik maar weer eens bij de Action een ‘gevulde kokosnoot’ gehaald om de vogels de tuin in te lokken.

Vandaag de (Sony) camera op statief in de vensterbank en in burst mode (de meeste) foto’s schieten. Hier zie je toch echt direct het verschil tussen de Sony Cybershot en de Panasonic. Ik vond de laatste wat tegenvallen met dit soort foto’s. Sony stelt niet teleur. En het valt mij ook weer op hoe goed die oude Fuji Finepix eigenlijk was, al was het slechts 3Mp wat hij kon schieten.

Omdat ik door het (dubbel)glas heen foto’s maak moesten ze wel een beetje nabewerkt worden om de lichte ‘waas’ van het glas er uit te krijgen. Dat kon vrij eenvoudig door wat te spelen met schaduw en highlights.

Het blijft een bezigheid waar ik aardigheid in heb. Nu nog geduldig wachten tot er een keer een roodborstje of een andere, wat schuwere, vogel langskomt.

(klik op de foto voor grotere afbeelding)

Deel dit bericht: