Spoorbrug, Centrum en Kerk Zuidhorn

Pizzeria, Centrum Zuidhorn

Een rondje Zuidhorn op een stralende lentedag!

Vandaag moest ik even richting De Tandarts, en het was prachtig weer. De zon stond ook goed om een object te fotograferen dat ik al een tijdje op het oog had: de (voormalige) Hervormde Kerk van Zuidhorn. Nu onderdeel van de PKN-kerken. Een prachtig, oud, kergebouw uit de 11e eeuw en wellicht zelfs ouder. Gedeeltelijk zelfs nog opgetrokken uit Tufsteen, een natuursteen. Lees er hier meer over.

Vlakbij de Tandarts wordt ook hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe spoorbrug. Deze wordt op de oever gebouwd en zal straks “over het kanaal” geschoven worden. Een overspanning van 160 meter en de totale lengte van de brug is 200 meter. Ook daar foto’s van dus.

En tot slot nog even, na het maken van de foto’s van de kerk, richting centrum van Zuidhorn. Vanaf de kerk lopend kom je dan ook langs de voormalige pastorie van de kerk. Pastorie “Tijdverblijf”, de naam is gegeven aan het pand door de dichter C.O. Jellema die er heeft gewoond, is tegenwoordig een bed & breakfast. De pastorie dateert volgens de gevel uit 1594. Op de gevel de tekst “Sub specie aeternitatis” (vanuit het gezichtspunt van de eeuwigheid beschouwen). Door Jellema er op laten zetten. Klik hier voor meer informatie over dit bijzondere pand en informatie over overnachtingen aldaar.

Klik op een foto om de foto’s in groot formaat te bekijken.

Deel dit bericht: