Sony Cybershot DSC-H350 versus Panasonic Lumix DMC-F272

De Panasonic Lumix DMC-F272 is terug! Eerder schreef ik dat deze kapot was en retour gegaan voor reparatie. Ik had er weinig fiducie in dat dit toestel gerepareerd kon worden.

De oorzaak van het falen (spontaan ontladen van accu’s binnen een paar uur, volle accu na maken paar foto’s leeg) bleek echter door de verkoper niet alleen gevonden te kunnen worden maar werd ook nog eens gratis gerepareerd!

Bij deze dus om te beginnen een hele dikke pluim voor fotowinkel NEBO Foto en Electronica! Graag beveel ik deze prima webshop (want: uitstekende aftersales!) daarom aan bij andere fotografie-liefhebbers. Nog afgezien van het feit dat ze helemaal niet duur zijn. De webshop is hier te vinden: https://www.neboweb.nl. Ze hebben niet alleen een webshop maar ook fysieke winkels. Heel handig voor als je eerst eens wilt kijken naar een camera voordat je ‘m online besteld.

Ik heb na het retour komen van de camera eerst een tijdje deze gebruikt om er zeker van te zijn dat het euvel opgelost was. En, dat is het. NEBO liet weten dat ze een print vervangen hebben en de camera opnieuw hebben afgesteld. Ik moet eerlijk zeggen, hij “voelt weer als nieuw”.

Sony Cybershot DSC-H350 versus Panasonic Lumix DMC-F272

Mooi moment om de beide camera’s, die toch veel overeenkomsten hebben, eens te vergelijken. De Sony is natuurlijk van al weer een nieuwere generatie (dus: betere sensor, meer megapixels enz en een hele fijne lens) dus zou je verwachten dat er eventueel flinke verschillen te bemerken zijn. Dat is niet zo vooralsnog. Binnenkort neem ik ze bij goed weer nog eens allebei mee om een goede (extra) vergelijking te doen (ik update deze post dan met nieuwe foto’s) met name op gebied van inzoomen en dergelijke (even naar de vogelbroedplaats!).

De camera’s in huis, zonder flits, getest. En buiten. Niet allebei in dezelfde situatie maar op dezelfde dag met wat donkere omstandigheden. Het had gesneeuwd, was prachtig zonnig maar je raadt het al.. toen ik op pad ging was de zon vertrokken en bleef ook weg. Het zei zo.

In deze vergelijking verder geen vergelijking van functionaliteit en dergelijke, die verschillen zijn er maar niet enorm. Wat mij opvalt bij de vergelijking van de camera’s is dat het eindresultaat dicht bij elkaar licht. De Sony vind ik een nipte winnaar omdat ik de kleuren mooier vind. Maar het plan om de Panasonic (door) te verkopen na eventuele reparatie is voorlopig van de baan. Ik houd ‘m aan als “spare”.

Foto’s

Onderstaand de foto’s. Ik vermeld niet welke camera welke foto’s heeft gemaakt want het feit alleen al dat je de verschillen in de foto’s nauwelijks ziet (tenzij je het weet en de originele hebt) zegt voldoende!

Deel dit bericht: