Sony Cybershot DSC-H350 (zijkant)

Sony Cybershot DSC-H350 E62:10 foutmelding. Hoe los je dat op?

De Sony Cybershot DSC-H350 heeft, net als de Sony Cybershot HX400 overigens, een probleem met de stabilisator. Dat wist ik niet. De inmiddels beruchte foutmelding van de Sony Cybershot DSC-H350 waar ik deze week mee geconfronteerd werd knippert in het scherm: E62:10. En nu? Hoe los je dat op?

Een paar dagen geleden wilde ik een ‘zoom-foto’ maken en plotseling haperde de lens. Aan- en uit zetten. En daar stond iets te knipperen in het scherm en die melding kreeg ik niet weg. Scherpe ‘zoom-foto’ maken wilde ook niet meer. Wie naar de melding op Google gaat zoeken wordt niet blij. Er is slechts een tijdelijke workaround beschikbaar en wie het definitief wil oplossen moet de Sony Cybershot naar Sony of leverancier terug sturen. Reparatie valt voor mij, en vele anderen, buiten de garantie.

In 2018 plaatste ik nog een enthousiaste review van mijn nieuwe Sony Cybershot camera. Qua bedieningsgemak, kwaliteit van de foto’s en andere eigenschappen sta ik daar nog steeds achter. Maar het is kennelijk géén erg duurzaam toestel. Dat weet je niet als je een toestel koopt. Je leest de enthousiaste testen van de bladen en websites. Gebruikers die overal veel sterren uitdelen. En koopt het.

Beruchte foutmelding

Samengevat: de foutmelding blijkt dus berucht te zijn. Sony doet niets aan het probleem. Komt ook voor bij andere modellen. Net buiten de garantie. Dus kan je fluiten naar reparatie. Dit is echt ernstig, dit mag niet voorkomen dat een stabilisator al binnen 3 jaar spontaan kapot gaat. Zéér teleurstellend. Ik ben altijd erg zuinig en voorzichtig met mijn camera’s en dit hoort niet te gebeuren bij een dergelijk product.

dsc-h350 foutmdsc-h350 foutmelding productiefout trustpilot reviewelding productiefoutIn de auto-wereld en bij heel veel andere producten had dit tot een terugroepactie geleid maar Sony couldn’t care less en laat zijn klanten wereldwijd met de ellende zitten. Ik ben niet van de negatieve reviews. Maar nu moest ik toch mijn frustraties kwijt en heb op Trustpilot laten weten aan Sony wat ik er van vond. Tot nu toe geen enkele reactie van ze ontvangen.

Ik heb van de Sony Cybershot DSC-H350 natuurlijk wel veel plezier gehad. Als je kijkt naar het enorme aantal foto’s, waarvan een groot aantal op deze site zijn te vinden, en de prijs van de camera omrekent naar een prijs per foto dan is het een hele goede koop geweest. Maar toch. Je gaat bij een camera, zeker bij een Sony, er van uit dat het product duurzamer is.

Voor mij geen Sony camera’s meer. De enige oplossing die er overblijft is: een andere camera kopen. Die is besteld (en inmiddels binnen gekomen). Daarover later meer!

 

Deel dit bericht: