Koeien (Fransum)

Pasen 2022 – Fietsen door het Reitdiepgebied Groningen

We treffen het enorm qua weer met Pasen dit jaar! Tijd om te fietsen. Fietsen door het Reitdiepgebied Groningen onder andere. Een gebied waar ik graag en vaker kom.

Saaksum vanaf Oldehove binnengereden

Zoals gebruikelijk had ik geen echt plan qua route vandaag. Eerst maar eens kijken hoe de wind waait want liefst fiets ik eerst een stuk met wind tegen. Om het laatste stuk lekker met de wind in de rug naar huis te gaan. Dat zorgde weer voor een leuke fietsroute. Een rit van bijna 35 kilometer.

Reitdiepgebied Groningen

Via Oldehove, Englum, Saaksum, Ezinge over het fietspad naar Feerwerd (echt een mooi fietspad) even Aduarderzijl aangestipt, waar ik wel vaker langs kom, om langs het Aduarderdiep richting Garnwerd te gaan. Een route waarvan ik mij niet kan herinneren daar ooit eerder langs gefietst te zijn. Daar vervolgens weer het Reitdiep gevolgd richting Wierumerschouw. Daarvandaan richting Aduard en vervolgens langs het Kerkje van Harkema, Fransum en de Piloersemaborg weer richting Noordhorn.

Onderweg de nodige Grutto’s tegengekomen. Bij het Reitdiepgebied, waar ik ook een Tureluur zag, en bij Fransum (drie stuks). Mooi te zien dat ze er weer zijn!

Foto’s Reitdiep

(klik op een foto voor vergroting)

Deel dit bericht: