Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn

De Oranjemarkt in Zuidhorn is een traditie, net als in vele andere plaatsen in Nederland uiteraard. Ik ga er elk jaar heen, bijna zonder uitzondering gewapend met minimaal één camera. Ook vandaag weer een flinke serie foto’s geschoten uiteraard inclusief een video. 

Een paar foto’s wil ik hier (ook) plaatsen. De volledige serie is te vinden op de website www.zuidhorn.nu (klik hier). Zo’n serie is meer sfeerimpressie uiteraard. Altijd leuk ook hoe kinderen en volwassenen reageren op je als je met camera’s rondloopt. Sommige vragen echt om foto’s te maken en ik geef ze dan altijd het adres van de website zodat de ouders ze terug kunnen vinden (en eventueel verzoek tot verwijdering kunnen doen, wat gelukkig nog nooit voorgekomen is). Ik ben sowieso erg terughoudend en selectief in het plaatsen van foto’s van kinderen. Die staan hier dan dus ook niet, uitgezonderd de foto’s die ter zake doende zijn voor dit verhaal.

Brandweer demonstraties

De Brandweer Zuidhorn deed demonstraties en liet de kinderen gezellig met de brandslang een ‘oefenhuis’ blussen. Prachtig gezicht. Maar wat ik persoonlijk het mooiste vond was dat ze daar een (oude) brandweerauto uit de Verenigde Staten hadden staan: de Seagrave “Aerial”, een Amerikaanse ladderwagen welke in Middletown, New Jersey, dienst heeft gedaan tot 2002. De auto heeft een tweetakt 380PK dieselmotor. De tweetakt diesel heeft een heel specifiek motorgeluid daarom dit type motoren ook wel “Screaming Jimmy” genoemd.

Deel dit bericht: