Noorwegen – Kiel, Oslo, Moelv & Roadtrip

Noorwegen – een land vele malen zo groot als Nederland en met no  niet 1/3e het aantal inwoners. Dat betekent automatisch: een zee van ruimte om je heen. Veel natuurschoon, rust en ruimte. En dus ook veel gelegenheid om heel veel (mooie) foto’s te maken.

Het had lang geduurd maar vorig jaar was het zover: naar Noorwegen, op bezoek bij mijn broer en schoonzus die daar al weer een paar jaar wonen. We gingen met de boot, vanaf Kiel, naar Oslo. Een compleet reisverslag met nog veel meer foto’s, video en achtergrond is te vinden op m’n blog. Ik beperk me hier tot een selectie van foto’s.

Cruise met Colorline

Noorwegen is, tegenwoordig, op meerdere manieren te bereiken. Uiteraard vliegen en varen. Maar ook per auto, via een brug en tunnel verbinding.

Wij gingen dus met de auto naar Kiel, in Duitsland. In ongeveer vier uur tijd rij je daar heen om vervolgens aan boord te rijden aan één van de cruiseschepen. Zodra je aan boord bent, begint de vakantie dan al. Heerlijk. Een mooie hut, aan boord van allerlei dingen te doen. Lekker slapen. En na zo’n 20 uur varen op zo’n drijvend eiland ben je in Oslo.

Daar van boord gekomen de stad op ons gemak verkend (Vikinghus, Akershus Festning, centrum van Oslo). Om vervolgens naar broer & schoonzus te reizen in Moelv. Vanuit Moelv hebben we samen met hen een ‘roadtrip’ gedaan door Noorwegen van 2 dagen. Terug in Moelv vervolgens nog naar het openluchtmuseum van Lillehammer. Vervolgens weer naar Oslo en op de boot naar Kiel terug.

Enfin, teveel om hier allemaal te beschrijven, zie daar voor de uitgebreide reisbeschrijving en video op m’n blog, klik hier.

Het was de kortste vakantie/reis ooit, maar tevens de mooiste en de reis die tot nu toe het meeste indruk op mij heeft gemaakt qua land, omgeving en wat we allemaal hebben gezien en meegemaakt. Mede uiteraard door de uitgekiende planning van broer Thomas & schoonzus Minke die het land al goed kennen en daarom weten wat er écht gezien moet worden!

Deel dit bericht: