Pimpelmees (202212) 07 ErBeeFoto ©2022

Musjes en Pimpelmezen in de tuin

De mussen, koolmezen, pimpelmezen en incidentele roodborst waarderen de nieuwe voedersilo of voederhouder (van de Action overigens), kokosnoten en vogelpindakaas behoorlijk. Het is hier een komen en gaan. Zeker nu het, in december, zo koud is is extra voedsel welkom voor de vogels.

Van de scouting hadden we een grote zak strooivoer gekocht. Die gebruik ik om een voedersilo te vullen en de mussen zijn er vooral gek op. De afgelopen jaren zagen we niet zoveel mussen bij de voerplaatsen maar dat is nu wel veranderd! Soms zitten er wel zo’n 15 stuks in de boom waar deze silo hangt. Kennelijk hebben ze een soort roulatie-systeem, want meestal gaan ze redelijk geordend, om de beurt, eten. Soms is er een klein opstootje, uiteraard. Maar over het algemeen lijkt er een soort systeem en orde te zijn.

Musjes en pimpelmezen

Bij de voerplek in de achtertuin zien we voornamelijk koolmezen en pimpelmezen. Soms duikt er ook wel eens een roodborst op, maar die zijn vaak te snel weer verdwenen om goed op de foto te krijgen. In de voortuin zijn het voornamelijk mussen en pimpelmezen.

Helaas was het de laatste tijd niet echt mooi weer om foto’s te maken. Maar gelukkig zat het de laatste dagen af en toe mee en zijn er toch een paar (goed) gelukt). De foto’s zijn door het raam, vanuit huis, gemaakt.

 

Deel dit bericht: