Schapen bij Feerwerd

Molen Feerwerd, veel schapen én.. een nieuwe accu

Er kan weer gefietst worden. Een nieuwe accu in de fiets lost een probleem op waar ik sinds oktober vorig jaar tegenanaan liep: een afnemende actieradius. Want de accu van mijn e-bike begon erg snel te degraderen.

Recent fietste ik mijn eerste tochtje van dit jaar en na een kilometer of zeven hield de trapondersteuning er mee op. Flink balen, want zo’n accu kost een paar centen. Na goed zoeken en prijzen vergelijken vond ik echter op de website fietsaccuwinkel.nl een mooie aanbieding.

Peugeot CE122 e-bike

Een e-bike is voor mij (nog) geen noodzaak. Maar wel een prettige, luxe, bijkomstigheid. Ik kreeg er in het verleden vaak kritiek op dat ik een e-bike gebruikte “want daar ben je nog veel te jong voor” en moest ik mijn gebruik er van vaak verdedigen tegen smalende opmerkingen (soms nog steeds). Tegenwoordig zie je de pubers er massaal op naar school fietsen. Er is veel veranderd in tien jaar tijd!

Door de hogere snelheid en ondersteuning kan ik langere fotofietstochten maken dan zonder en liggen tochtjes naar gebieden als het Lauwersmeer of de Onlanden binnen fietsbereik waar anderen wellicht auto met fietsdrager gebruiken..

Ooit heb ik de fiets via een ‘fietsenplan’ van een vorige werkgever aangeschaft, de 2e (die ik nog steeds heb) kwam op basis van garantie (door problemen met de eerste) inmiddels negen jaar geleden in mijn bezit.

Den Ham

Kerkje den Ham

Het laatste gemankeerde tochtje was langs Den Ham. De planning was een stukje verder rijden uiteraard maar het werd dus een relatief korte, en ook een hele koude, fietstocht met daarom ook maar zeer weinig foto’s.

Molen Feerwerd

Koren- en pelmolen Joeswert (1855), Feerwerd

Vandaag dus mét nieuwe accu in de fiets een proefrit maken want én het was onverwacht mooi zonnig én weinig wind. Daarnaast was er nog een kleine zorg dat het probleem niet aan de accu lag maar aan de electromotor wellicht? Dat bleek niet het geval. Een tochtje van ruim 24 kilometer werd probleemloos afgelegd en bij thuiskomst was de accu (ik fiets altijd met de laagste ondersteuning, dat dan weer wel) nog bij lange na niet leeg.

De zon stond al wat laag toen ik bij Feerwer arriveerde en de molen stond mooi naar de weg gekeerd. Ik heb al vaker foto’s van de molen Joeswert gemaakt, maar meestal stond de molen niet zo mooi naar mij toe en als het zomer is, zitten de bomen ook vol in ’t blad waardoor je minder goed zicht hebt.

Foto’s Fietsen naar Feerwerd

Onderweg kwam ik veel schapen tegen en nog wat hooglanders, kraaien, meeuwen en mezen. Verder weinig ‘leven’ te bespeuren. Klik op een foto voor groot formaat. De gevolgde route (Aduard, Fransum, Beswerdpolder, Feerwerd, Ezinge, Noordhorn) is te vinden op Strava.

 

 

Deel dit bericht: