Panasonic DMC-FZ72

Koolmezen en mussen in de winter

De winter zet niet echt door nog dit jaar, maar ze zijn er weer volop in onze tuin: de koolmezen. Recent had ik bij de Action een halve kokosnoot met vogelvoer gekocht en deze opgehangen. Vervolgens fototoestel op het statief en wachten tot de eerste hongerige vogeltjes zich zouden aandienen. Over een periode van twee dagen een aantal foto’s gemaakt van de bezoekertjes.

Gisteravond was ik “oude” foto’s aan ’t bekijken op mijn ReadyNAS (een backup servertje). En tot mijn grote verrassing vond ik daar ook nog “vogelfoto’s” terug van negen jaar geleden (februari 2008).

Opmerkelijk hoe goed die oude foto’s, indertijd gemaakt met mijn Fuji FinePix S5000, eigenlijk zijn. Zo uit de hand geschoten en waarschijnlijk met een flinke zoom. Alle foto’s zijn genomen “vanachter het glas”, vanuit de woonkamer. De foto’s gemaakt met de Panasonic Camera zijn wel vanaf een behoorlijk grotere afstand gemaakt. Doordat daarbij de beestjes gigantisch beweeglijk zijn komt dat de scherpte helaas niet ten goede. Desondanks vind ik het een leuke, geslaagde, serie.

 

Deel dit bericht: