Je ontkomt er niet aan: visitekaartjes

Ik heb visitekaartjes besteld. Via Vistaprint (waar anders). Want: je ontkomt er niet aan. Regelmatig ben ik foto’s aan het maken ergens en dan vragen mensen waarom, wat of wie. Vooral bij evenementen.

Er is kennelijk een bepaald wantrouwen tegen “mannen van middelbare leeftijd” (ik zie er wat ouder uit dan ik ben vrees ik) met een camera 😉

Of, en dat gebeurt ook, men wil graag weten waar de foto’s op komen te staan. Of, ook wel eens, men wil graag wat meer informatie. Of zelfs “nabestellen”. Dat kan (vooralsnog) niet bij mij. Als mensen op één van mijn foto’s staan en die graag willen hebben is een mailtje voldoende voor een gratis exemplaar per mail. Ik onderzoek op dit moment mogelijkheden om een (beperkt) aantal foto’s te koop aan te bieden. Dat wel. Maar dat zijn dan foto’s van bijvoorbeeld dieren in het wild, bloemen, natuur enz.

In voorkomende gevallen gaf ik vaak een visitekaartje van mijn bedrijf af. Want dan heeft men in elk geval mijn (zakelijke) contactgegevens. Maar dat is niet gerelateerd aan wat ik op deze site doe en een visitekaartje van mijn fotosite is niet alleen toepasselijker het is ook gewoon leuker.

Dit is ‘m geworden. Met een foto die, vind ik, toepasselijk is. Gewoon een foto van wat ik doe. Leuke dingen, dieren, natuur en mensen op de foto zetten. Meestal dingen (gebouwen, objecten) en dieren.

Bewust er voor gekozen om er op te zetten, als activiteit, “Fotografie”. Ik vind mijzelf geen fotograaf (want: dat is een beroepsgroep). Ik dóe aan fotografie. Dus dat.

LEGITIMATIE

Zo’n visitekaartje is eigenlijk een soort van (zelfgemaakte) “legitimatie”. Je activiteit kan worden gerelateerd aan iets dat men kan verifiëren.  In dit geval mijn naam, activiteit, website adres, email, telefoonnummer en adres. Die ik voor deze site even weggeblurd heb. Want ik wil mijn mobiele nummer nu eenmaal niet overal op internet terug zien.

Een legitimatiebewijs (eigenlijk formeel een identiteitesbewijs) is een schriftelijk document waarmee kan worden vastgesteld wat de identiteit van de houder is.

Mijn identiteit kan er mee worden vastgesteld (tot op zekere hoogte). Ik heb ook wel eens gedacht aan een T-shirt of jasje met opdruk. Maar om daar nou altijd mee rond te gaan lopen… voor evenemten wel leuk alleen zie je dat mensen dan soms gaan “poseren” of “gekke bekken trekken” (die ze zelf uiterst hilarisch vinden) waardoor je foto verpest is.

Dus, .. kom je me tegen in het wild en wil je graag (weer) contact, vraag dan maar naar mijn kaartje. Zolang de voorraad strekt!

 

Deel dit bericht: