Parende Grutto's (Bolshuizen)

Grutto’s met de lente in de bol!

De Grutto’s hebben de lente in de bol. Er werd druk gewerkt aan toekomstige generaties vandaag. Bij het Aduarderdiep zag ik, naast een behoorlijk aantal Grutto’s, Kemphanen, Futen, Scholeksters, Kuifeenden, Grauwe Ganzen, Nijlganzen en kieviten.

Daarnaast kwam ik nog een fraaie buizerd tegen toen ik bijna thuis was en een lijster in de tuin. Het was prachtig fietsweer met niet al te veel wind. Dus op tijd gestopt met werken en een mooi rondje langs het Aduarderdiep gemaakt (route Strava).

Fuut - koppeltje (Bolshuizen) RudyBrinkman ©2023

De Grutto’s, Kemphanen, Futen, Scholeksters en Kuifeenden kwam ik tegen bij Bolshuizen.Ze bevonden zich aan de overkant van het kanaal dus het was een beetje lastig ze scherp te krijgen. De maximale zoom was noodzakelijk en fixeren op het stuur van de fiets. Uiteraard ook geplaatst op waarneming.nl.

Bolshuizen is een gehucht aan het Aduarderdiep vlakbij Schifpot. Het gehucht bestaat uit twee boerderijen die zich op een kleine wierde bevinden. In de wierde zijn sporen uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen gevonden, zo meldt Wikipedia.

Buizerd (Noordhorn) RudyBrinkman ©2023

Via Schifpot ging ik langs Aduarderzijl langs de Allersmaborg, richting Ezinge, Saaksum en Oldehove. Vlakbij Noordhorn dus deze buizerd. De 2e die ik vandaag tegenkwam maar de 1e liet zich niet op de foto zetten.

Foto’s Weide en Watervogels Aduarderdiep

Deel dit bericht: