Gele Kwikstaart reflectie in het water (Electra)

Gele Kwikstaarten, Tureluur en een mooie zonsondergang

Een warme dag vandaag die eindigde met een prachtige avond heel geschikt om op de fiets, met camera uiteraard, er op uit te gaan. Ik kwam onder andere Gele Kwikstaarten en een Tureluur tegen en kreeg tot slot en een mooie zonsondergang te zien.

Een rondje langs Frijtum, Niehove, Electra, Houwerzijl, Zuurdijk, Warfhuizen, Roodehaan en weer naar Noordhorn. In totaliteit een rondje van net geen 30 kilometer. Langs het wuivende graan, de aardappelvelden die er volgens mij goed bij staan en her en der natuurlijk wat vee.

 

Gele Kwikstaarten en Tureluur

Onderweg kwam ik veel gele kwikstaarten tegen, écht veel. Bij Electra trof ik het helemaal – daar zaten een stuk of zes, in gezelschap van een Tureluur, bij een plas water in het veld. Ze lieten mij mijn gang gaan met de camera. Het water, en waarschijnlijk het voedsel dat er in zat, trok meer dan de angst voor die man met zijn camera.

Mooie Zonsondergang

De zon liet zich vandaag goed voelen en vanavond ook goed zien. Het leverde mooie plaatjes op. Thuis gekomen was het lastig kiezen welke ik online zou zetten! De ondergaande zon gaf een bijzonder mooi licht op de velden. Het maakte het fotograferen van de vogels wel lastiger maar ik ben desondanks tevreden met de resultaten.

(klik op foto’s voor grotere afbeelding)

Deel dit bericht: