Futen bij Gaarkeuken met jong

Het futenpaartje dat ik bij Gaarkeuken eerder al gezien had (eerdere foto’s en video zijn hier te vinden) hebben inmiddels het ei uitgebroed en het kuiken is snel gegroeid!

Bijgaande daarom een kleine update met foto’s van het ouderpaar én het jong. Helaas niet samen in één shot. Wellicht dat dat bij een ander nest dat ik ook nog weet wel het geval is. Daar probeer ik dit weekend nog even langs te gaan.

Het paar laat het jong met gerust hart achter terwijl ze zelf een flink stuk verderop (toen ik terug liep naar de auto trof ik ze daar aan) rond zwommen. Misschien dat ze in de Meerkoet die bij het jong in de buurt was (en bleef) een goede oppas hebben?

Even vreesde ik het ergste overigens, want ik zag een stukje verderop een soort van ‘maaiboot’ varen die alle waterplanten en begroeiing aan de kant aan het wegmaaien was maar gelukkig was de persoon die daarmee bezig was ofwel alert ofwel op de hoogte van het nest want hij was er ruim omheen gevaren.

 

Deel dit bericht: