Fotosite 500px verkocht aan een Chinees bedrijf (VCG)

De fotosite 500px is verkocht aan een Chinees bedrijf, zo maakte 500px vandaag “enthousiast” bekend. Ze noemen het ‘opwindend nieuws’ dat 100% van hun aandelen nu in Chinese handen zijn.

VCG, Visual Content Groep China, is de nieuwe eigenaar van alle aandelen van 500px. Het bedrijf is in 2000 begonnen en verhandeld fotomateriaal. Ze verkopen dus foto’s. Alle reden voor mij om een groot deel van mijn foto’s per direct van 500px te verwijderen. Daarnaast heb ik mijn (betaald) lidmaatschap ook per direct niet meer verlengd.

Persoonlijk heb ik niets tegen Chinese ondernemers. Maar wel tegen de manier waarop 500px nu omgaat met haar content-leveranciers, de fotografen. Niet alleen leveren die hun de content gratis (waarvoor ze in ruil in veel gevallen ook gratis hosting voor hun foto’s kregen) maar heeft de onderliggende ‘community’ de site groot en populair gemaakt.

Zelf was ik dus betalend lid van 500px. Maar sinds vandaag niet meer, ik wacht de verdere ontwikkeling eerst even af. Een groot deel van mijn foto’s (1600+ stuks) heb ik weggehaald en er nu nog een beperkte selectie staan.

Deel dit bericht: