foto's delen op instagram vanaf je computer

Foto’s delen op instagram vanaf je computer

Foto’s delen op instagram vanaf je computer of laptop op Instragram was nooit mogelijk. Sinds kort kun je echter wél foto’s delen op instagram vanaf je computer! Dat is vooral voor mensen die graag betere kwaliteit foto’s willen delen op instragram goed nieuws.

Instagram was natuurlijk van oudsher bedoeld om foto’s te delen vanaf je telefoon. Vandaag kreeg ik echter de tip dat foto’s delen op instagram vanaf je computer mogelijk is geworden. Natuurlijk meteen even proberen!

Betere kwaliteit foto’s

Als je foto’s maakt met je telefoon is dit uiteraard niet zo relevant. Het is voorals relevant voor (hobby)fotografen die met een camera foto’s maken. Die je vervolgens op je telefoon moet overzetten, vanaf je computer. Dit gaat vaak gepaard met kwaliteitsverlies. Dat is soms zelfs duidelijk zichtbaar en daarom was dit een bron van irritatie.

Instagram vanaf je computer

Hoe doe je dat nu?

Open instagram op je computer of laptop via https://www.instagram.com/. Klik vervolgens op het ‘+’ icoontje.

foto's delen op instagram vanaf je computer

Daarna verschijnt onderstaande scherm:

foto's delen op instagram vanaf je computer

Klik op de blauwe knop, selecteer je foto en de rest wijst zich vanzelf. Eén optie die erg fijn is, is het toevoegen van ‘alt’ tekst aan de foto. Dat zorgt er voor dat de foto beter gevonden wordt. Maak hier gebruikt van! Wees niet gemakzuchtig, de functie is er met een reden 🙂 Ik vermoed dat instagram daar in de toekomst meer mee gaat doen. Voer een goede omschrijving in, die je foto goed in woorden samenvat.

Met dank aan neef Xander voor de tip!
Mijn instagram account: https://www.instagram.com/rudybrinkman/

 

Deel dit bericht: