Fogelsangh State, Veenklooster Bos

Fogelsangh State, Veenklooster

Fogelsangh State, Veenklooster. Zo’n dorpje waar je nooit komt als je er niets te zoeken hebt. Vandaag moest ik één van de dochters afzetten op het station in Buitenpost en dacht, “ach, ik rij even over Kollum terug”. Nieuwe auto, dus even lekker toeren, nietwaar? En de camera’s waren ook meegenomen.

Zo kwam ik dus langs Veenklooster en ik zag van veraf Fogelsangh State. Ik kende het niet en dacht “nou, misschien kan ik in de buurt komen..”. Tot mijn verassing kon ik niet alleen in de buurt komen maar is daar ook een bos (park) waar je heerlijk kunt rondwandelen.

Van de website van Fogelsangh State neem ik de volgende informatie even over.

Fogelsangh State is eigenlijk geen museum, maar een opengesteld particulier buitenhuis. Sinds de bouw in 1646 is het in particuliere handen geweest, het vererfde steeds, werd nooit verkocht en is nu eigendom van Kyra Livia baronesse van Harinxma thoe Slooten die het vruchtgebruik van het huis heeft ondergebracht in de “Stichting Fogelsangh State”.

In deze tijd van het jaar, met de zon zo laag en heerlijke temperatuur, met daarbij ook nog eens geen bewolking, geen straf om rond te wandelen en foto’s te maken. Bijgaande een selectie van de foto’s.

Overigens is onze familienaam verbonden aan Veenklooster. De Brink in Veenklooster is hier in verwerkt. Iets met Napoleon enzo. Terugreis kwam ik nog langs mijn persoonlijke geboortegrond. Ook daar even twee foto’s gemaakt en weer door gereden.

Ik ben zeker van plan hier in het voorjaar of de zomer volgend jaar nog eens terug te keren omdat ik het huis Fogelsangh State ook van binnen wil bewonderen!

Zie voor meer informatie de website: http://www.fogelsangh-state.nl/

Deel dit bericht: