Koeien op dijk bij Aduarderzijl

Fietsen langs Schouwerzijl, Aduarderzijl en Schaphalsterzijl

Een fietsrit vandaag langs Schouwerzijl, Aduarderzijl, Winsumerdiep, Aduarderdiep en Reitdiep. Ondanks de windkracht 4 Beaufort waarbij volgens het KNMI het haar in de war raakt en de kleding flappert waren er redelijk wat fietsers onderweg.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat het wel zo’n 80% e-bike en racefiets gebruikers waren. Want met windkracht 4 ga je niet een plezierritje maken op een ‘reguliere’ fiets.

Al een paar keer vroeg ik mij af, als ik er langs kwam, waar de Medenerweg naar toe zou leiden. Ik had dat natuurlijk gewoon kunnen opzoeken op Google Maps maar het is veel leuker om de weg af te gaan leggen en je te laten verrassen. Via het ‘Fransumer Voorwerk’ komt de weg uiteindelijk uit in Feerwerd.

Een hele mooie route ‘door de weilanden’. Ik had gehoopt er wat meer vogels aan te treffen, maar dat viel erg tegen helaas.

Ik had géén zin om alweer langs Garnwerd te fietsen en besloot via Schifpot, langs het Aduarderdiep, richting Aduarderzijl te gaan. Daar was de optie richting Ezinge of toch maar Garnwerd – richting het Reitdiep. Dus het werd Garnwerd. Want als het weer meezit kom ik maandag in Ezinge. Dat verhaal volgt nog.

Tureluur – Schilligeham, Oude Diepje

De route ging vervolgens verder langs Schaphalsterzijl en Schouwerzijl. Waar het wederom een bouwput was in het dorp! Vorig jaar in juli dacht ik dat ze klaar waren met de werkzaamheden en zag het er allemaal prachtig uit maar kennelijk was er nog het een en ander te verbeteren..

Ik was wel klaar met de constante tegen- en zijwind en besloot met de wind grotendeels in de rug richting huis te gaan via Roodehaan, Saaksum (langs het Oldehoofsterkanaal) en Oldehove weer richting Noordhorn. Thuis trof ik nog een flink aantal Kleine Vosjes aan.

Foto’s en Route

Klik op een foto voor een vergroting. De route is hier te vinden (strava).

Deel dit bericht: