Jonge Boerenzwaluw

Fietsen langs het Reitdiep. Nazomer in September!

Wijdbeens fietsend scheerde ze met haar e-bike op turbostand langs me, de spiegels en de fietstassen raakten me nét niet. “Wat is ‘t hier druk nait? Dat past ook maar amper almoal!!”. Fietsen langs het Reitdiep is inderdaad lastig, zeker op de smalle paadjes her en der. Man fietste zeker 20 meter achter haar, rood aangelopen en keek een beetje verontschuldigend naar mij.

Het was prachtig weer en dat in September. De gepensioneerden waren er dan ook massaal op uitgetrokken. Net als veel wielrenners. En ook de ‘schooljeugd’ was natuurlijk onderweg (naar huis). Met hoge snelheid met een e-bike over de (smalle) fietspaden rondrijden is dan wel een beetje riskant…

Omdat ik vroeg klaar was met mijn werk (en vanavond nog moest overwerken) een break genomen. Een fietsbreak. Mét camera natuurlijk. Niet zoveel foto’s gemaakt maar toch een paar waar ik dan wél weer blij mee was. Zoals van de reiger die zijn veren stond te drogen aan het zonnebaden was (Handbuch der Vogel Mitteleuropas, Band 1) de jonge boerenzwaluw (die gevoerd werd door de af- en aan vliegende ouders) en een bonte collectie koeien.

Ik heb eerder een reiger dit zien doen en er ook een foto van gemaakt maar kan het mij niet meer herinneren of ik die foto ook geplaatst heb. Vaak zie je het in elk geval niet! Je vraagt je ook af hoe zo’n dier het voor elkaar krijgt de vleugels in deze houding te krijgen!

Het Reitdiep blijft toch een van mijn favoriete gebieden. Ik kom er vaker. Recent hebben mijn vrouw en ik nog samen (voor een deel) dezelfde route gereden. Deze keer heb ik er een langere route van gemaakt.

Vlinderstruik

Afgelopen weekend werd er nog een verjaardag gevierd bij één van de broers & partner. In de tuin hebben ze twee grote vlinderstruiken en die zat werkelijk vól met vlinders. Atalanta’s, Kleine Vos, Koolwitjes en Dagpauwoog. Ook daar nog even een paar plaatjes van. Dat wil zeggen van de Atalanta’s en de Kleine Vos, de overige lieten zich minder goed vastleggen.

Helaas had ik mijn Sony camera niet bij mij – de foto’s zijn gemaakt met de smartphone. Alleen ik kon zó dichtbij met name de Atalanta’s komen dat je het verschil maar nauwelijks ziet! Wat dat betreft zijn de smartphones echt totaal niet slecht!

Veel Vlinders zijn, zoals ook op de foto te zien is, wel wat gehavend inmiddels. Je kunt zien dat “het seizoen” bijna voorbij is. Desondanks hindert ze dat kennelijk niet. Ik weet wel wat ik in onze tuin wil … een Vlinderstruik!

Foto’s Reitdiep

Klik op een foto voor groter formaat. De route is ook op Strava te vinden.

 

Deel dit bericht: