Vissersschepen Haven Zoutkamp

Een heerlijke 1e Paasdag 2023

Het weer met Pasen is goed. Het was vandaag uitstekend zelfs, vooral als je een lekker stukje wilt fietsen met deze 1e paasdag.

De 1e Paasdag 2023 zit er bijna weer op en is bijzonder geslaagd. ‘s Morgens begon de dag met gitaarspelen. Ik zit in het combo van de Baptistengemeente in Groningen (screenshot livestreem) en speel ca. één keer per maand mee in de muzikale begeleiding van een kerkdienst.

Pasen 2023 - 1e Paasdag

Voor de kerkdienst begin repeteren we altijd nog één keer, dus uitslapen is er niet bij op 1e paasdag!

Groene weilanden

‘s Middags een ‘zwerftocht’ op de fiets (route). Opstappen en kijken waar ik terecht kom. Veel kilometers gemaakt, niet zoveel gefotografeerd. Dat kwam door de route. Het was wel veel ‘groen’ wat ik zag, maar voornamelijk ‘boerengroen’: weilanden. Volgens sommigen is dit ook “natuur” (..) maar u begrijpt waarschijnlijk wel dat ik het daar niet mee eens ben.

Helaas weinig “leven” in die weilanden. Slechts een paar keer een kievit, af en toe een scholekster, een incidetele blauwe reiger en twee keer een zilverreiger. Maar bijvoorbeeld een paar grutto’s of kemphanen kom je niet tegen.

Bij Zuurdijk kwam ik een koppeltje vinken tegen, een mannetje en een vrouwtje. Ze gingen samen van tak naar tak door een boom.

Nét had ik het vrouwtje op de foto, stelde scherp op het mannetje maar helaas: luid geraas van een groep motoren die mij met zeer hoge snelheid passeerden verjaagden de vinken.

Om bij Zuurdijk te komen had ik een omweggetje genomen via een (zeer slecht onderhouden) fietspad richting Leens. Jammer dat dit pad zo te zien al jarenlang niet meer onderhouden wordt maar anderzijds gaf het dat ook weer een bepaalde charme.

De rit ging ook nog even door Zoutkamp – de meeste dorpen passeerde ik – en bij de haven heb ik even een korte stop gemaakt. Het blijft mooi, die kleurrijke schepen!

Foto’s 1e Paasdag 2023

(klik op een foto voor vergroting)

Deel dit bericht: