Indian Summer 2021

De Groningse Indian Summer van 2021

We hadden dit jaar begin oktober een periode met prachtig weer. De Groningse Indian Summmer van 2021 was heerlijk. Ik heb veel gefietst in die periode, een aantal foto’s er van heb ik eerder al geplaatst maar er ontbraken nog wel een aantal.

De Indian Summer is een periode met warm, vrij zonnig en droog weer midden in de herfst, vaak in de maanden oktober en november. In de Verenigde Staten wordt pas van een Indian Summer gesproken als de periode van mooi herfstweer door vorst voorafgegaan is. In Nederland gebruiken we die definitie niet, omdat vorst aan het begin van de herfst bij ons erg zeldzaam is. (WeerOnline)

Vooral zo eind van de dag en in de vroege avond leverde dat prachtige foto’s op met mooie zonsondergangen en een heel mooi “golden hour” licht.

Zonsondergang bij de NAM

Indian Summer 2021

Een prachtige zonsondergang met veel ‘avondrood’. Omdat foto’s maken hiervan lastig is tussen de bebouwing besloot ik snel in de auto te stappen richting de NAM locatie bij Grijpskerk. Met de gaswinning en gasopslag hebben we natuurlijk in Groningen een haat-liefde verhouding inmiddels. Maar ondanks dat levert het tóch mooie plaatjes, ..

Meteen ook een mooie test van de nieuwe Canon PowerShot om te zien hoe die onder deze omstandigheden presteert.

Fietsen richting Feerwerd

Een fietstocht van zo’n 25 kilometer, langs Aduard, Fransum, Feerwerd, Ezinge, Hardeweer, Piloersemaborg. De route is te vinden op Strava. Onderweg uiteraard het nodige vee maar ook heel veel spreeuwen, waarvan er één prachtig “model ging zitten” voor mij, een paar Zilverreigers, een buizerd en het prachtige kerkje van Feerwerd moest ik natuurlijk ook weer even vastleggen.

Een overvliegend vliegtuigje was een mooie uitdaging voor mijn camera. Het is echt lastig om, wanneer je zo maximaal zoomt, de camera goed stil te houden. Ik plaats ‘m (hieronder) om te laten zien wat je met maximale zoom kunt bereiken met een camera als de Canon PowerShot.

Foto’s Groningse Indian Summer

 

 

Deel dit bericht: