Bosrietzanger, Grote Bonte Specht, Grutto’s en Tureluurs!

Vanavond tijdens een fietstocht naar en langs het Reitdiep in Groningen kwam ik naast een ringmus ondermeer een Bosrietzanger, Grote Bonte Specht, Grutto’s en Tureluurs tegen. En een paar uitgelaten Limousin koeien met kalveren, paarden, schapen en lammeren!

Ik heb er niet alleen foto’s van gemaakt maar ook een (kort) filmpje, vooral de uitgelaten Limousin koeien en hun kalveren waren erg vermakelijk. De Grutto’s en scholeksters vonden het wat minder leuk, die rondrennende koeien en kalveren.

Bosrietzanger

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik deze route fiets dus zal ik die verder niet uitgebreid beschrijven. Bijzonder was wel dat ik mijn eerste Bosrietzanger (identificatie via waarneming.nl gedaan) op de foto heb kunnen zetten!

Volgens de Vogelbescherming is de borsrietzanger een van de laatste zomervogels die arriveert in Nederland. Ze komen pas vanaf half mei binnen uit Oost-Afrikaanse overwinteringsgebieden. Tot diep in juni gaat dat door.

Onderweg ben ik zeker tien Grutto’s tegen gekomen en zo’n vijf Tureluurs. Daarnaast ook veel Scholeksters (geen foto’s, je ziet ze wel op de achtergrond in de video)

Grote Bonte Specht

De Grote Bonte Specht kwam ik vlak bij Noordhorn tegen, langs het van Starkenborghkanaal. Wat de specht precies aan het doen was? Hij hing aan de takken in was ze af aan het gaan op het moment dat ik de foto nam. Ik vermoed op zoek naar insecten.

Foto’s en Route

Klik op een foto voor groter formaat. De route is te vinden via Strava.

Deel dit bericht: