Tag: sneeuw

Eenden, brandgans, koolmeesje, nachtfotografie in een Winterse sfeer

Het Sneeuwde! Instagram en Facebook liepen weer vol met leuke foto’s van besneeuwde landschappen, kinderen en allerlei andere foto’s. Ik besloot inderdaad ook foto’s te maken de afgelopen week, maar wel van wat specifieke situaties. En daarbij hielp het geluk mij een handje ook nog.

De bovenstaande foto is de meest bijzondere vind ik. Want het is een foto met een verhaal.

Het meisje hierboven zie ik meerdere malen per week bij de Albert Heijn, ze verkoopt een straatkrant. Afkomstig uit Roemenië. Eigenlijk geen “echte” dakloze dus. Maar wel 11 van de 12 maanden per jaar staat ze bij de Albert Heijn. Ver van huis. Enfin, ik was aan het foto’s maken bij de eenden en zeevogels toen ze kwam aanlopen. Ze had een zak brood gehaald bij de Albert Heijn en ging de vogels voeren! Opmerkelijk toch hoe de mensen die weinig hebben daar toch van uitdelen. Zelfs aan de hongerige vogels.

“Deux Chevaux in the Snow”

Daarnaast wat foto’s van de Drachtstervaart, Drachten en foto’s van Noordhorn in de sneeuw tijdens de nacht. Gewapend met statief en een plastic zak om de camera heen.

Kerst – Dickens en Sneeuw

We gaan weer richting Kerst. En hoewel de weersvoorspellers zeggen dat het geen witte kerst gaat worden, was het vandaag een witte wereld om ons heen. Dus natuurlijk wel even met de camera naar buiten. Gisteravond, tijdens “Munnekezijl in Dickenssfeer” was er geen sneeuw, maar desondanks een leuk evenement waar ik ook even wat plaatjes gemaakt heb. Wel lastig, ’s avonds en met “bewegende doelen”.

Dickensfestijnen zijn populair. En het heeft zeker iets qua sfeer. Ik hoop dat het toch wel beperkt blijf en niet alle dorpen en steden dit na gaan doen. In elk geval hadden ze het in Munnekezijl wel heel leuk gedaan. Het hele dorp leek er wel een paar eeuwen terug in de tijd!

NOORDHORN IN DE SNEEUW

Als het sneeuwt moet je daar natuurlijk plaatjes van maken — zoals gezegd er dus op uit met de camera. Even een wandeling door het dorp, langs het ‘hertenkampje’. De brandgans vond mij wat vervelend kennelijk want hij, of zij, liet luidkeels de afkeuring blijken. Toch gelukt er een paar plaatjes van te maken, net als de eenden die het duidelijk wat koud hadden. De meeste zaten op de weg en in het gras. Toch waren er een paar die het water opzochten. Wat een mooi plaatje opleverde.

DOT De Grootste Kerstbal van Europa (in de sneeuw)

DOT Groningen is getransformeerd tot ‘de grootste kerstbal van Europa’ en al veel fotografen namen, en nemen nog steeds, een kijkje bij dit leuke schouwspel. Vandaag, eind van de middag, begon het ook in Groningen te sneeuwen.

Het plan er foto’s van te maken had ik al nadat ik er over gelezen had. Maar nu werden de ‘kriebels’ toch té erg en ben ik er voor naar Groningen gereden. De grootste kerstbal én sneeuw, ’s avonds. Mooier kan het niet denk ik.

Heb er een hele serie van geschoten onder het motto “better safe than sorry”. Uiteraard vanaf statief. Ik zag verschillende mensen met mobieltjes en compact camera’s vanuit de hand schieten en natuurlijk kan dat maar vaak valt, mijns inziens, het resultaat dan toch wat tegen. Vervolgens nog even een klein rondje door de stad Groningen heen maar het was ijzig koud aan ’t worden.

Vervolgens terug naar huis. De sneeuwval nam flink toe. Wat ook nog op de agenda stond was de verlichte molen van Noordhorn, Molen Fortuna. Nu, met de sneeuw er bij, natuurlijk éxtra mooi. Dus die ook nog even op de foto gezet.

Hoewel ik beide camera’s mee had zijn de foto’s allemaal genomen met de Sony. Klik op de foto voor groot formaat.

Eindelijk: winter!

Zodra er sneeuw komt regent het natuurlijk foto’s op internet van “sneeuw”. Het was vandaag dan ook zover: er lag eindelijk sneeuw. En dat levert altijd mooie foto’s op, al zeg ik het zelf.. Even een rondje door ons dorp, langs de herten in wintervacht, de rand van het dorp even opzoeken voor wat landschappen.

Erg leuk te zien dat de Gemeente Zuidhorn m’n foto’s ook waardeert, ze hebben er een paar gerepost (onder andere één van de hertjes hieronder) op instagram.