Tag: oranjemarkt

Koningsdag 2018 – Selfiestick

Wat doe je met een selfiestick als je (eigenlijk) nooit selfie’s maakt? Nou, .. foto’s “over de mensen heen” maken! En, gebruiken als “eenpootstatief” (monopod). Toevallig hebben wij zo’n ding in huis liggen en aangezien niemand die gebruikt is de stick in mijn fototas terecht gekomen.

Normaliter kost een monopod al snel een € 30,– en voor incidenteel gebruik voldoet zo’n stick ook prima. Voor een paar euro kan je ze al krijgen bij de Action e.a. en het geeft een leuk, ander, beeld van een evenement (zie boven). Camera op de zelfontspanner, stick in de lucht, stilhouden en klaar..! Zelf gebruik ik dan een instelling waardoor er 3 foto’s in 10 seconden worden gemaakt. Zit er altijd wel een goede tussen, nietwaar? En met een kantelbaar scherm kun je ook goed zien wat je op de foto zet.

KONINGSDAG 2018 ZUIDHORN
Voor mijn nieuwssite www.zuidhorn.nu ga ik bijna jaarlijks foto’s maken van de vrijmarkt in Zuidhorn, op Koningsdag, de “Oranjemarkt”. Het dit jaar gemaakte fotoboek is hier te vinden.

Wat ik leuk vind aan zo’n evenement is de kleurigheid, de (vrolijke) mensen, het ongedwongen karakter. Alle gelegenheid voor “mensen kijken”. En fotograferen. Het leukste zijn natuurlijk de kinderen die op allerlei (creatieve) manieren een zakcentje willen binnen harken.

Maar ook de volwassen standhouders/standwerkers doen natuurlijk hun best om op een creatieve en leuke methode leuk te schnabbelen.

En zoals gezegd: “mensen kijken” of, in dit geval, fotograferen. De dames waren in opperste concentratie de waar aan het keuren.

Meer foto’s van de Oranjemarkt Zuidhorn zijn hier te vinden.

 

 

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn

De Oranjemarkt in Zuidhorn is een traditie, net als in vele andere plaatsen in Nederland uiteraard. Ik ga er elk jaar heen, bijna zonder uitzondering gewapend met minimaal één camera. Ook vandaag weer een flinke serie foto’s geschoten uiteraard inclusief een video. 

Een paar foto’s wil ik hier (ook) plaatsen. De volledige serie is te vinden op de website www.zuidhorn.nu (klik hier). Zo’n serie is meer sfeerimpressie uiteraard. Altijd leuk ook hoe kinderen en volwassenen reageren op je als je met camera’s rondloopt. Sommige vragen echt om foto’s te maken en ik geef ze dan altijd het adres van de website zodat de ouders ze terug kunnen vinden (en eventueel verzoek tot verwijdering kunnen doen, wat gelukkig nog nooit voorgekomen is). Ik ben sowieso erg terughoudend en selectief in het plaatsen van foto’s van kinderen. Die staan hier dan dus ook niet, uitgezonderd de foto’s die ter zake doende zijn voor dit verhaal.

Brandweer demonstraties

De Brandweer Zuidhorn deed demonstraties en liet de kinderen gezellig met de brandslang een ‘oefenhuis’ blussen. Prachtig gezicht. Maar wat ik persoonlijk het mooiste vond was dat ze daar een (oude) brandweerauto uit de Verenigde Staten hadden staan: de Seagrave “Aerial”, een Amerikaanse ladderwagen welke in Middletown, New Jersey, dienst heeft gedaan tot 2002. De auto heeft een tweetakt 380PK dieselmotor. De tweetakt diesel heeft een heel specifiek motorgeluid daarom dit type motoren ook wel “Screaming Jimmy” genoemd.