Tag: mezen

Action Voederbol: Mussen, Koolmeesjes, Pimpelmeesjes en Roodborstje

De Voederbol van de Action hangt weer. Want het is winter. De camera achter het raam opgesteld, zelf een beetje verborgen c.q. uit het zicht zitten en geduldig wachten. Dat levert altijd weer mooie plaatjes op! Het is wat donker weer in December en Januari maar desondanks zijn de foto’s en het videofilmpje goed geslaagd.

Ik doe dit eigenlijk elke winter weer en blijf het leuk vinden. Deze keer een bijzonderheid. Ik had ‘m al een paar keer gespot maar het roodborstje blijft lastig om vast te leggen. Zeer schuw, veel schuwer dan de ‘brutale’ mussen en de koolmeesjes en pimpelmeesjes. Ook al eens gelukt in de tuin van de schoonouders, maar “eigen tuin is leuker”, toch?

Ik had maar één kans (want: camera op statief) en gelukkig is het gelukt. Het roodborstje kwam aanvliegen, pikte even wat zaden mee en weg was het beestje weer!

(mus met zaad in de snavel)

De foto’s zijn gemaakt op verschillende dagen, vandaar het verschil in licht, en niet alleen van de gevulde kokosnoot maar ook vanuit andere posities. Een paar ‘uit de hand’ geschoten.

De Action vogelvoeder kokosnoot is één van mijn favorieten. De vogels kunnen er niet in verstrikt raken, zoals in netjes, en het is een natuurlijk product. Géén plastic afval zodra het voer op is.

Voor de prijs hoef je het niet te laten: slechts € 1,49.

VIDEO

FOTO’S
Klik op de foto’s voor groot formaat.

Tuinvogels: Pimpelmees, Koolmees en Mussen

Eerder al had ik een post gedeeld met foto’s die ik in het verleden heb gemaakt met mijn toenmalige Fuji Finepix en mijn toen pas aangeschafte Panasonic. Deze week heb ik maar weer eens bij de Action een ‘gevulde kokosnoot’ gehaald om de vogels de tuin in te lokken.

Vandaag de (Sony) camera op statief in de vensterbank en in burst mode (de meeste) foto’s schieten. Hier zie je toch echt direct het verschil tussen de Sony Cybershot en de Panasonic. Ik vond de laatste wat tegenvallen met dit soort foto’s. Sony stelt niet teleur. En het valt mij ook weer op hoe goed die oude Fuji Finepix eigenlijk was, al was het slechts 3Mp wat hij kon schieten.

Omdat ik door het (dubbel)glas heen foto’s maak moesten ze wel een beetje nabewerkt worden om de lichte ‘waas’ van het glas er uit te krijgen. Dat kon vrij eenvoudig door wat te spelen met schaduw en highlights.

Het blijft een bezigheid waar ik aardigheid in heb. Nu nog geduldig wachten tot er een keer een roodborstje of een andere, wat schuwere, vogel langskomt.

(klik op de foto voor grotere afbeelding)