Tag: DOT Groningen

De Grootste Kerstbal ter wereld: DOT Groningen

De Grootste Kerstbal ter wereld: DOT Groningen

De Grootste Kerstbal ter Wereld is al een tijdje te zien in Groningen. De DOT in Groningen is weer getransformeerd tot kerstbal. En daarmee een populair onderwerp voor fotografen uiteraard. Hoewel het niet voor het eerst is, en ik er eerder ook al langs ben geweest om foto’s te maken, ben ik er samen met neef Xander vandaag (weer) langs gegaan.

De DOT was eerst een bioscoop waar je 3D films kon kijken. Sinds een paar jaar is het nu een ‘gastrobar’. DOT richt zich op een jong en hip publiek maar het Infoversum (de “bioscoop”) is ook intact gebleven.

Wij hebben vanuit alle mogelijke invalshoeken foto’s gemaakt; uiteraard met de camera op statief. Onder andere vanaf de Oosterhamrikkade (Google Maps), zodat je de DOT mooi ziet spiegelen in het water van het Oosterhamrikkanaal. Natuurlijk véél meer foto’s gemaakt dan je bijgaand ziet, maar ergens moet je toch een selectie maken..

De DOT was in 2017 nog rood, foto boven, nu is gekozen voor een andere kleur. Dat maakt het ook leuk om, ondanks dat je eerder al bent geweest, gewoon nóg een keer te gaan natuurlijk.

Het was niet héél helder vanavond, ondanks dat buienradar dat de hele dag had beloofd, maar helder genoeg om foto’s te maken en gelukkig stond er ook weinig wind waardoor het water de DOT mooi weerspiegelde. Wel was het ijskoud! Zo koud zelfs dat op den duur mijn vingers zo stijf van de kou waren de het nagenoeg onmogelijk werd de camera nog fatsoenlijk te kunnen bedienen.

Foto’s Grootste Kerstbal ter Wereld

Onderstaand de foto’s. Klik een foto voor een groter formaat.

DOT De Grootste Kerstbal van Europa (in de sneeuw)

DOT Groningen is getransformeerd tot ‘de grootste kerstbal van Europa’ en al veel fotografen namen, en nemen nog steeds, een kijkje bij dit leuke schouwspel. Vandaag, eind van de middag, begon het ook in Groningen te sneeuwen.

Het plan er foto’s van te maken had ik al nadat ik er over gelezen had. Maar nu werden de ‘kriebels’ toch té erg en ben ik er voor naar Groningen gereden. De grootste kerstbal én sneeuw, ’s avonds. Mooier kan het niet denk ik.

Heb er een hele serie van geschoten onder het motto “better safe than sorry”. Uiteraard vanaf statief. Ik zag verschillende mensen met mobieltjes en compact camera’s vanuit de hand schieten en natuurlijk kan dat maar vaak valt, mijns inziens, het resultaat dan toch wat tegen. Vervolgens nog even een klein rondje door de stad Groningen heen maar het was ijzig koud aan ’t worden.

Vervolgens terug naar huis. De sneeuwval nam flink toe. Wat ook nog op de agenda stond was de verlichte molen van Noordhorn, Molen Fortuna. Nu, met de sneeuw er bij, natuurlijk éxtra mooi. Dus die ook nog even op de foto gezet.

Hoewel ik beide camera’s mee had zijn de foto’s allemaal genomen met de Sony. Klik op de foto voor groot formaat.