Tag: dorp

Vakantiefoto’s van toen: Callantsoog

Callantsoog, Noord-Holland, is één van de mooie streken in ons land. Zon, Zee, Strand. Daar moet je zijn in de zomer! In 2007 besloten wij er ook heen te gaan voor een vakantie met de kinderen.

Digitale Fotografie was ook toen al een liefhebberij van mij. Sterker nog: al veel eerder! Ik gebruikte toen een Fuji Finepix S3300.

Die camera had al een behoorlijk optisch zoombereik (26x). Daarnaast had de camera “maar liefst” 3.2 megapixel. Dat klinkt in deze tijd belachelijk weinig, maar toch kun je daar al wel probleemloos een foto mee afdrukken op a4-formaat.

De camera is lang mee gegaan. Op den duur begon de camera kuren te krijgen. Dus weggelegd en de Olympus gekocht – een flinke stap vooruit. Na jaren pakte ik de Finepix uit de kast en wilde ‘m weggooien. Deed er zekerheidshalve batterijen in om te testen en kijk nou! Hij deed het weer!

Een paar keer mee gehad naar concerten om zwart-wit mee te schieten en toen verkocht aan iemand die zo’n camera zocht. Wat mij opvalt is de kleuren van de foto’s. Ik vind ze erg fijn.

Terug naar Callantsoog. We zijn er twee week geweest. Ik heb er redelijk veel foto’s gemaakt, maar de meeste zijn “familiekiekjes” die ik hier dus niet ga delen. Bijgaande een aantal foto’s die een aardige indruk geven van Callantsoog (in 2007).

Tafelbrug tussen Noordhorn en Zuidhorn (2)

De tafelbrug tussen Noordhorn en Zuidhorn is inmiddels in vol bedrijf. En alhoewel het misschien niet allemaal heel bijzondere foto’s zijn (want het is immers maar een brug) vind ik het leuk om het toch wat in beeld te brengen – als vervolg op de eerdere foto’s over de plaatsing van de brug.

Met een dalende zon op de achtergrond

Terug fietsend (of eigenlijk heenreis al, toen ik zag hoe mooi het er uit zag) besloot ik ook een foto te maken van de vernieuwde hoofdstraat van Noordhorn. Met uiteraard de molen Fortuna er bij op. De dorpsvernieuwing is mooi uitgepakt, het ziet er weer spik-en-span uit in het dorp waar ik woon!

Molen Fortuna, Noordhorn, in het Zomerse avondzonnetje.

Her en der in onze woonplaats wordt er nog druk gewerkt (ook in onze straat binnenkort weer). Het was hoog tijd, en het kost veel tijd, maar nogmaals: het resultaat mag er zijn.

Het ritje maakte ik overigens op de fiets, da’s wel het meest handige vervoermiddel vind ik. Er is ook een nieuw “leugenbankje” bij de brug geplaatst, mooi overdekt. Zodat ook bij iets minder weer je daar beschut kunt genieten van het zicht op de brug en alle activiteiten daar. Want druk is het er al wel, er wordt inmiddels goed gebruik van gemaakt!

Oliemolen De Passiebloem, Zwolle

Aangezien ik gisteren in Zwolle was, en iets te vroeg was vertrokken, maakte ik nog even een kleine omweg. De weg af bij Havelte om er in het plaatsje wat foto’s te maken en in Zwolle nog even langs Molen De Passiebloem. Dat leverde een paar aardige plaatjes op in de vroege avond naar mijn mening. 

Van de molen heb ik meerdere geschoten, altijd lastig kiezen. Het gaat me namelijk niet alleen om de fotografie maar ook om het object zelf natuurlijk.

Alle informatie over deze bijzondere molen, oorspronkelijk gebouwd in 1776, is te vinden op de website. Havelte behoeft denk ik weinig toelichting voor de meeste mensen.